Meciul cu Albania este ultimul eveniment gazduit de stadionul National din Complexul Lia Manoliu, fostul "23 August". In perioada imediat urmatoare, arena va fi demolata, urmind sa fie inlocuita cu un stadion conform standardelor actuale UEFA, ce va fi construit de o firma germana.

Noul stadion va avea o capacitate de 55.000 de locuri, iar inaugurarea este prevazuta in 2010.

Conform intelegerii initiale, suprafata de joc va fi mentinuta in starea actuala. Va disparea pista de atletism, "National Arena" urmind sa fie un stadion tipic jocului de fotbal.

Costuri

Conform firmei constructoare, "National Arena" va costa 120 de milioane de euro. Sumele provin din bugetul Primariei Bucuresti si din fonduri speciale ale guvernului Romaniei.

Federatia Romana de Fotbal nu participa la acest efort financiar.

Jumatate de secol de istorie

Fostul "23 August" a fost inaugurat in 1953. Denumirea s-a schimbat dupa 1989, in Stadionul National din Complexul "Lia Manoliu".

Este locul in care sportul romanesc si-a stabilit citeva borne: victoria lui Dinamo in fata lui Real Madrid (1975), succesul nationalei cu Italia (1983), doua recorduri mondiale la saritutra in lungime (Vali Ionescu si Anisoara Cusmir). Tot aici, in 2003, pe un teren acoperit cu nisip, Romania a suferit o infringere usturatoare in fata Danemarcei (2-5).

Pe stadionul National s-au organizat concertele extraordinare Michael Jackson, Metallica si Rolling Stones.