Cifra de afaceri a grupului Rompetrol, inregistrata in primele doua luni ale anului 2005, se ridica la 274 milioane dolari, grupul inregistrand un profit operational (EBITDA) de 22,6 milioane dolari si un profit net de 7,17 milioane dolari.

Rompetrol Rafinare SA (RRC) a contribuit cel mai mult la aceste rezultate, atingand o cifra de afaceri cumulata pe primele doua luni ale anului de 240 milioane dolari, rafinaria inregistrand un profit operational de 18 milioane dolari si un profit net de 17,7 milioane USD.

Pentru Rompetrol Rafinare indicele PER este de 7.3, iar multiplul de profit operational este 7, calculate pe baza profitului net (PER), si respectiv operational (multiplu EBITDA), anualizate si realizate pentru primele doua luni din 2005.

Rompetrol Rafinare estimeaza o continua crestere a profitabilitatii afacerii, tendinta inregistrata cu precadere in ultimele sase luni ca urmare a cresterii marginilor de rafinare atat pe piata interna, cat si pentru export, intarirea monedei nationale in raport cu dolarul american, dar si a cresterii importante a numarului de autoturisme vandute pe piata romaneasca in aceasta perioada.

Listata la Bursa de Valori Bucuresti si inclusa in indicele ROTX lansat in cooperare cu bursa din Viena, Rompetrol Rafinare a inregistrat cea mai mare lichiditate de tranzactionare bursiera in ultimele luni.