Haos si lipsa de comunicare intre autoritatile locale si centrale in actiunile pentru rezolvarea situatiei de criza aparute in urma inundatiilor din Banat. Aceasta a fost concluzia la care a ajuns, ieri, la Timisoara, vicepremierul Gheorghe Seculici, venit sa evalueze situatia din judet.

Oficialul a recunoscut ca „a existat o lipsa de comunicare totala. A existat o necorelare a activitatilor la nivel central".

Cel mai bun exemplu a fost dat de chiar de vicepremier care a anuntat ca si in Romania exista pompe, de genul celor aduse cu atata tam-tam, duminica, din Ungaria, dar ca din lipsa de comunicare dintre institutiile statului roman nu se stie cate si unde sunt.

Daca ar fi existat o evidenta clara, aceste pompe ar fi putut fi de mult puse in functiune.

Declaratiile de ieri ale vicepremierului democrat Gheorghe Seculici sunt in totala contradictie cu cele facute de seful sau de Executiv, liberalul Calin Popescu Tariceanu, care in timpul vizitei sale a laudat modul de actiune al autoritatilor locale si centrale.

Prefectul de Timis, Ovidiu Draganescu, a dezvaluit, ieri, in aceiasi conferinta de presa, faptul ca multi dintre reprezentantii institutiilor din judet care fac parte din comitetul pentru situatii de criza nu au venit la sedinte si le-a trimis adrese oficiale in scris pentru a le reaminti ca trebuie s

a fie prezenti la activitatile cu pricina.

La doua zile dupa ce le-a transmis sinistratilor ca barcile nu sunt taxiuri care sa-i plimbe cum vor, Draganescu a declarat ca exista institutii din judet, care, desi aveau in dotare barci care ar fi putut fi folosite pentru evacuarea sinistratilor si a bunurilor acestora, nu au anuntat ca au astfel de dot&

#259;ri. Singurul exemplu care s-a dat a fost cel al SNCFR, care are in dotare barci de fibra. Conform traditiei, s-a anuntat inceperea unei anchete pentru gasirea vinovatilor.

Cat despre intentia unora dintre sinistrati de a da in judecata statul roman pentru faptul ca nu a gestionat corespunzator situatia ca sa evite dezastrul, prefectul Draganescu nu s-a dezmintit nici de aceasta data si i-a sfatuit in bataie de joc pe amarati „sa dea mai intai in judecata Imperiul Austro-

Ungar, pentru ca nici acesta nu si-a facut treaba, in 1912, cind au avut loc inundatii grave in zona afectata".