Omul de afaceri Omar Hayssam, acuzat de terorism, a imbracat la propriu PSD-ul. Operatiunea s-a petrecut in timpul campaniei electorale de anul trecut.

Celebrele canadiene albastre pe care liderii PSD le purtau la mitinguri, precum si in vizitele electorale din tara au fost platite de sirianul Omar Hayssam, fost membru PSD si arestat in prezent in mai multe dosare.

In celebrele toale de campanie – care au reprezentat doar o parte din contributia sirianului in lupta electorala – s-au invesmantat atat Adrian Nastase, cat si alti lideri, precum Mircea Geoana, Dan Nica, Viorel Hrebenciuc, Titus Corlatean s.a.

Informatia ne-a fost confirmata si probata de catre doi parlamentari PSD, de membri ai organizatiei PSD Ilfov – la sediul careia au fost, de altfel, aduse de catre Omar Hayssam si de soferii acestuia un numar mare de canadiene de campanie –, precum si de surse din cadrul comunitatii arabe.

Aceleasi persoane ne-au confirmat, totodata, relatiile deosebit de stranse dintre sirianul Omar Hayssam si conducerea PSD Ilfov, chiar daca acesta era membru al Organizatiei PSD Bucuresti.

Dupa cum se stie, ancheta efectuata de Comisia de Integritate a PSD – condusa de senatorul Cristian Diaconescu – nu a descoperit nici o legatura intre Omar Hayssam si membrii de marca ai PSD.

Probabil ca acest lucru s-a intamplat si pentru ca cercetarile s-au oprit doar la PSD – Bucuresti si nu au vizat nicidecum alte filiale sau conducerea centrala a partidului.

Oricum, "bomba Hayssam" ameninta in continuare PSD-ul, cu atat mai mult cu cat anchetele Politiei si Parchetului, desi sunt abia la inceput, indica evidente complicitati intre sirian si unii lideri PSD.

Iar aceste complicitati se refera atat la afaceri, cat si la sponsorizarile din campanie, sponsorizari de care au beneficiat si alte organizatii decat cea bucuresteana.