La editia din acest an, Renault va prezenta, in premiera pentru Romania, modelul Clio III. O berlina care, desi face parte din clasa mica, are dimensiuni si prestatii demne de segmentul superior, la care se adauga siguranta de cinci stele.

In comparatie cu predecesorul sau, Clio III are dimensiuni mai mari, un spatiu interior marit, putand primi pana la cinci persoane, si un consum redus gratie unei noi aerodinamici.

In Romania, Renault va dispune de trei motorizari pe benzina (1.2 16v, 75CP; 1.4 16v 98CP; 1.6 16v 110 CP) si doua turbo diesel Common-rail (1.5 dCi 65 CP si 80 CP). Tot o premiera este si expunerea vehiculului concept Zoe, o citadina de lux apartinand segmentului mic si dispunand de trei locuri, cu portbagajul amplasat in spatele soferului.

Acest concept vine cu dispozitivul "Pass", care il conecteaza in permanenta pe sofer la universul sau personal: muzica, reglajele si ambianta interioara putand fi modificate printr-o simpla apasare de buton. La standul Nissan, vom descoperi modelul Micra Coupe Cabriolet.

Acesta aduce un element unic in clasa - acoperisul C-VIEW - fabricat in intregime din sticla pentru ca pasagerii sa poata admira natura tot timpul anului. In plus, Micra beneficiaza de cel mai spatios portbagaj din clasa. Cu acoperisul coborat, portbagajul ofera un spatiu de incarcare de 255 l, marindu-se la 457. cand acoperisul este ridicat.

Micra C+C este disponibila fie cu motorul pe benzina 1.4. 65kW (88 CP), fie cu noul motor pe benzina 1.6l 81kW (110 CP), cu 16 supape si arbore cu came duble, care echipeaza performanta Micra 160 SR.