In politica romaneasca exista, incepand cu acest an, o noua tipologie: Elena Udrea. N-a durat prea mult pana cand blondele frumoase care scot stoluri de porumbei pe gura au ajuns si in cele mai inalte sfere ale statului. Bobarnacelor incasate de-a lungul ultimelor luni, Udrea le-a raspuns fie cu adancirea decolteului, fie cu o noua fusta de voal sau chiar cu o bucla in plus.

Dupa ce sotul sau a fost tinta catorva foarte bine ochite anchete de presa, dupa ce prietenii de familie au fost enumerati in paginile ziarelor, tanara blonda s-a dat victima celor care nu vor ca vanjoasa lupta anticoruptie sa fie dusa pana la capat.

Interesant este insa ca nu s-a gasit nici un oficial al Palatului Cotroceni care sa-i sara in aparare. Ba chiar din contra, in ziua in care Udrea si-a inaintat demisia, acestia au intrat intr-un foarte bizar "silenzio stampa". Nici macar la doua zile dupa aceea Basescu nu a avut puterea sa faca vreun comentariu. Intrebat, totusi, de ziaristi, a ras. Insa mai stramb ca de obicei.

In ultimii ani, "femeia blonda" a politicii romanesti a fost reprezentata doar de Daciana Sarbu. Intrata pe scena cu o serie de dezavantaje (femeie, tanara, blonda, fetita lu’ taticu’, pesedista), Daciana a reusit chiar sa intre in Parlamentul Romaniei si sa pozeze apoi intr-o postura provocatoare, fara ca cineva sa ridice din sprancene.

De ce? Pentru ca sanii ei au fost vazuti de o tara intreaga la cativa ani dupa ce si-a deschis gura, a facut gafe, a invatat si a crescut, macar putin.

In cazul Udrea, insa, lucrurile au stat cu totul altfel. Doamna lui Cocos s-a simtit tare pe pozitie. Pentru ca nu a vrut sa fie confundata cu Corina Cretu, si-a aranjat decolteul, a adus culorile pastelate la Cotroceni, impreuna cu bijuteriile fantezii, voalurile subtile si buclele aranjate cu fixativ de salon.

Greseala sa a fost ca a uitat pe unde si-o fi ascuns profesionalismul. Si a descoperit ca tocurile cui pot intra la fel de bine in propriul fund, nu doar in gazonul petrecerilor de la ambasade.