Infiintat cu mare tam-tam, dar si cu mare intarziere fata de programul anuntat, Fondul Proprietatea - destinat acordarii de despagubiri celor care nu-si vor mai putea primi in natura bunurile confiscate in mod abuziv de comunisti - are din ce in ce mai mult caracteristicile unei noi "cuponiade". Mai exact, partile negative ale celebrei "privatizari in masa", actiune de trista amintire.

Si acum, ca si in anii ´90, o categorie de "initiati", in fapt niste samsari (multi dintre ei fiind aceiasi insi imbogatiti peste noapte pe seama luarii cu japca a certificatelor si a cupoanelor de proprietate de la "fraierii" neinitiati), le dau tarcoale celor indreptatiti sa intre in posesia bonurilor valorice si, momindu-i cu sume modice, ii conving sa le cedeze aceste drepturi.

Ei profita de faptul ca cei mai multi dintre fostii proprietari sunt oameni in varsta, multi dintre ei bolnavi, care nu mai au mult de trait si care accepta sa-si vanda drepturile, chiar si la preturi de nimic.

"Cei mai multi dintre membrii asociatiei noastre au peste 70 de ani, au obosit tot asteptand, multi si-au pierdut increderea si chiar interesul pentru aceasta actiune, prin urmare isi vor vinde drepturile. Un lucru e clar: in jurul fondului exista deja o mafie interesata de preluarea acestor actiuni.

Ca dovada, numerosi membri ai asociatiei noastre au fost deja contactati de anumite persoane si intrebati daca sunt dispusi sa isi vanda titlurile de proprietate", ne-a declarat Maria Teodoru, presedintele Asociatiei fostilor proprietari deposedati in mod abuziv.

Articol integral in Curentul