Trei din casele Nastase, si vindute, si inchiriate, scrie Cotidianul. EVZ a descoperit inca un teren cumparat de familia lui Adrian Nastase la un pret de zece ori mai mic decat valoarea sa reala. Matusa Tamara, asistata in afaceri de greii lui Nastase, scrie Adevarul. Din pricina matusilor si a uriaselor lor mosteniri, pe Nastase il pandeste desfiintarea functiei in PSD, scrie Romania Libera.

Trei din casele Nastase, si vindute, si inchiriate

preluare Cotidianul

Dana Nastase primeste in continuare chiria pe cele trei apartamente pe care i le-a lasat mostenire matusa sa bogata, desi Adrian Nastase a precizat ca le-a vindut anul trecut contra sumei de 300.000 de euro. Chiria este dubla fata de pretul pietei si o plateste, coincidenta sau nu, Arin Stanescu, regele lichidarilor judiciare.

Prinde contur astfel reteta de succes a familiei Nastase: o avere mare, cladita pe multe coincidente mici.

Cele trei apartamente pe care Dana Nastase le-a mostenit de la matusa Tamara Cernasov si le-ar fi vindut apoi cu 300.000 de euro patronului de la Biomedica, Lucian Russu, sint situate in blocul M27 de pe Bulevardul Mircea Voda. Este vorba despre un apartament cu doua camere (56 mp), si doua de patru camere (de 95, respectiv 92 mp), adica despre intreg etajul 6 din imobilul respectiv.

Vinzarea ramine insa invaluita in-tr-un mister total intrucit nu figureaza la nici una dintre institutiile statului care ar trebui sa aiba in evidente aceasta tranzactie. Dimpotriva, la adresele respective ca proprietara apare tot Daniela Nastase, sotia fostului premier PSD, devenita stapina lor gratie actului nr. 59 din 31 mai 2005, care o desemna unica mostenitoare a Tamarei Cernasov.

Documentele oficiale infirma astfel atit declaratia de avere a deputatului Adrian Nastase, care sustinea ca familia sa s-a imbogatit cu 300.000 de euro prin vinzarea apartamentelor, cit si declaratia facuta noua de catre Lucian Russu, presedintele firmei Biomedica, cel care ne-a spus in urma cu doua zile ca a cumparat respectivele apartamente.

(Articol integral in Cotidianul)

Nastase, mosier de Balotesti

preluare EVZ

Ilegalist imobiliar din 1991. Pe cand era ministru de externe, Adrian Nastase a primit de la stat un apartament cu cinci camere, cedandu-l pe al sau socrului Angelo Miculescu, tatal Danei Nastase. Dezvaluirea a fost facuta de Valerian Stan, fost sef al Corpului de Control al guvernului.

„Si-a folosit functia pentru a se imbogati". Analistii politici spun ca Adrian Nastase si-a compromis cariera politica si ca PSD are o mare sansa: aceea de a scapa de eticheta de partid corupt. Cum? Indepartandu-l pe Nastase, considerat mult prea bogat pentru un partid social-democrat.

Inca un teren de milioane!

Adrian Nastase a mai cumparat un teren subevaluat de la Roxana Bichel, in Balotesti

"Evenimentul zilei" dezvaluie astazi, in exclusivitate, un nou tun imobiliar dat de familia lui Adrian Nastase cu ajutorul Roxanei Bichel, fost demnitar in guvernul PSD si apropiata a Danei Nastase. Este vorba despre un teren de 2,6 hectare, cumparat de familia presedintelui executiv al PSD in Balotesti, una dintre comunele satelit ale Bucurestiului, devenite recent oras.

In ordine cronologica, tranzactiile imobiliare derulate intre familia lui Adrian Nastase, in calitate de cumparator, si Roxana Bichel, in calitate de vanzator, au inceput in 1996 cu terenul din Balotesti, a carui poveste o prezentam astazi. In cazul acestui teren, pretul a fost subevaluat de aproximativ zece ori, Roxana Bichel pierzand o suma mare de bani de pe urma afacerii imobiliare.

Acum, terenul valoreaza de aproape o mie de ori mai mult decat pretul de achizitie. Trei ani mai tarziu, in 1999, Roxana Bichel avea sa-i vanda Danei Nastase alte 2,3 hectare de padure in Corbeanca, tot la un pret mai mic decat valoarea de piata.

(Articol integral in EVZ)

Matusa Tamara, asistata in afaceri de greii lui Nastase

preluare Adevarul

Nonagenara Tatiana Cernasov a fost consiliata in afacerile imobiliare de "greii" din anturajul lui Adrian Nastase. Avocata batranei, Marieta Anastasescu, este cea care-l are drept client si pe Alexandru Bitner, omul de casa al fostului premier si cel care a cumparat bijuteriile acesteia cu suma de 400.000 USD.

Marieta Anastasescu este colocatara cu familia Dana si Adrian Nastase in celebrul bloc din strada Zambaccian. Ea a participat ca avocat in multe afaceri de privatizare, printre care a santierului Naval din Constanta.

A lucrat in multe cazuri ale APAPS, unde vicepresedinte era Roxana Bichel, partenera de afaceri a Danei Nastase si cea care a vandut familiei presedintelui executiv al PSD, la un pret mult subevaluat, o padure la Corbeanca.

(Articol integral in Adevarul)

Nastase - incoltit din pricina matusilor si a uriaselor lor mosteniri

Nepotul Adrian, luat la ochi si in PSD

preluare Romania Libera

O data cu aparitia in presa a colectiei de mosteniri dubioase ale familiei Nastase, cu dezvaluiri stupefiante despre afacerile imobiliare facute de matusa sa de 95 de ani, in PSD a inceput sa se discute despre debarcarea lui Nastase din functia de presedinte executiv al partidului.

Conflictele deschise dintre Nastase si Mircea Geoana, ruptura survenita in relatia cu Viorel Hrebenciuc si mai vechi polite pe care Miron Mitrea si Dan Ioan Popescu le au de platit la Nastase au facut ca varianta mazilirii fostului premier sa fie acceptata de principiu.

Planul ar fi, potrivit unor surse din conducerea partidului, ca la Consiliul National ce ar trebui sa aiba loc la inceputul lunii februarie sa fie adoptata o noua modificare a statutului PSD, care a mai fost o data modificat la congresul din aprilie anul trecut.

(Articol integral in Romania Libera).

Comenteaza pe forum