Barbatul inarmat care a luat ostatici 20 elevi si doi supraveghetori, intr-o sala de clasa a unui liceu din Torcy, in vestul Frantei, s-a predat autoritatilor, transmit agentiile internationale de presa. Dupa cateva ore de discutii cu autoritatile barbatul i-a eliberat, fara violenta, pe ostatici.

Barbatul, in varsta de 33 de ani, a predat la scoala respectiva in urma cu doi ani iar acum se afla intr-o stare depresiva din cauza ca nu avea slujba. Arma pe care o avea s-a dovedit o imitatie, spun autoritatile.

Politia a negociat cu barbatul care s-a baricadat in liceu impreuna cu elevii, spun autoritatile.

Barbatul nu a formulat nici o cerere in fata autoritatilor dar cunoscutii lui spun ca barbatul ar putea protesta astfel, din cauza ca nu reuseste sa-si gaseasca un loc de munca.

Potrivit autoritatilor, agresorul a spus ca vrea sa discute cu presa despre problemele pe care le are deoarece nu reuseste sa isi gaseasca un loc de munca. El a cerut sa vorbeasca si cu primarul localitatii Sable-sur-Sarthe, fost ministru al Educatiei.

Incidentul are loc intr-un moment delicat pentru premierul francez Dominique de Villepin, tinta a numeroase presiuni din cauza unui plan nepopular de creare de locuri de munca pentru tineri.