Presedintele PSD Dambovita, Ion Stan, a adresat, joi, presedintelui social-democratilor, Mircea Geoana, o scrisoare deschisa in care face propuneri pentru rezolvarea "crizei profunde" prin care trece PSD. Ion Stan cere organizarea unui Congres extraordinar al partidului si o conducere mai "supla" care sa asigure dinamism si credibilitate partidului.

Ion Stan solicita convocarea de urgenta a Comitetului Executiv National care sa analizeze situatia din partid, convocarea unui congres extraordinar al PSD in cel mult 45 de zile, care analizeze realist criza din partid si sa ia masuri privind modificarea statutului, precum si prezentarea si aprobarea unui nou program politic al partidului.

Stan ii cere de asemenea lui Geoana sa stopeze tendintele de slabire a unitatii partidului si sa elaboreze o noua strategie de imagine a PSD.

In scrisoarea sa, Ion Stan a prezentat presedintelui Mircea Geoana consecintele plecarii din partid a mai unor deputati si senatori si ale scindarii PSD. El considera ca in urma plecarii din partid a mai multor colegi, ar avea de castigat, in primul rand adversarii PSD si spune ca Geoana si Iliescu nu tin cont de riscul scindarii partidului.

Stan considera ca in eventualitatea plecarilor din partid, PSD trebuie sa ia in calcul si o eventuala destructurare a unor organizatii teritoriale care acum asista la spectacolul din partid.

Ion Stan solicita decizii din partea conducerii care sa linisteasca membrii PSD nu sa-i irite pentru a exista dialoguri care sa clarifice tensiunile de acum din partid. Potrivit lui Ion Stan, prin aceasta atitudine PSD atrage asupra sa o campanie de presa daunatoare.

Intre timp, PSD pierde tot mai multi membri. Dupa ce mai multi primari si viceprimari au plecat din partid, in ultimele saptamani, deputatii PSD Eugen Bejinariu si Zamfir Dumitrescu, apropiati ai lui Adrian Nastase, au anuntat, joi, in plenul Camerei Deputatilor ca demisioneaza din PSD. Ei au spus ca vor ramane deputati independenti.

Bejinariu isi declarase, in urma cu doua zile, intentia de a pleca din PSD. El il acuza pe Mircea Geoana ca ar fi transformat PSD intr-o marioneta a puterii si astfel partidul si-ar fi pierdut identitatea.