Unul trecuse pe rosu in intersectia Calarasilor cu Mircea Voda si cu paspemii de strazi. Unul incalecase rosul si fusese oprit de o gagica-politist pe strada imediat urmatoare. Eu prinsesem stopul si ma uitam la conversatia regulamentara din dreapta mea.

In spatele meu, sapte zidari inghesuiti intr-un papuc carosat. Daca auzeam eu ce spuneau zidarii, sigur auzea si politista.

"Uite, muista!" "Mama, are balcoane?" "Nu are, ba, pai, daca ar avea, ce-ar cauta la circulatie?" "Cite pizde din astea sint deajuns pentru a-nsuruba un bec?" "Ce cascareta are asta! Capac de veceu!" "Trage-i-o, ba, ce-ti ia asta carnetul?" "Fa, juma de buletin, cind te ard?" "Femeile se fac politiste din

perversitate, ca sa aiba asigurat un bulan toata viata!" "O postaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, o postaaaaaaaaaaa nu-i aproape?" "Ce vroiam sa te intreb papusa esti singura in

pantaloni?" "Las-o, ba, ca ii e frig!" "Dar, noi, ce sintem aici? Munti de frig? Uita-ne! Sintem fierbinti ca dracu!" Apoi, cei sapte zidari, calfe si mirlani au avut o idee cool: "bai, cine arunca cu parizerul in ea mai aproape?" Si incep sa arunce cu parizer aproape de politista ca la peretica.

"Io am aruncat mai aproape!" "Ba, boule, eu!" Privesc in spatele meu si vad ca zidarii nu erau foarte curajosi. Vedeau prin niste gauri de aerisire ale carosatului. erau voci. Iar aruncarea cu parizer se facea prin lipsa de usi a carosatului. Sa mor eu daca nu am plecat de la stop.

Am bagat a-ntiia, a doua, a treia, iar a-ntiia, stop, a-ntiia, a doua, a treia, a patra, a cincea, stop, a-ntiia, reducem viteza regulamentar, a doua, a-ntiia, a doua, a-ntiia la stop, a doua, stai, scoatem din viteza, ia piciorul de pe ambreiaj, schimb postul de radio. A-ntiia, a doua, a treia, a doua, a treia, a doua, a treia, iar a doua, iar a treia.

a doua, a-ntiia la stop, a doua, stai, scoatem din viteza, ia piciorul de pe ambreiaj, schimb postul de radio. A-ntiia, a doua, a treia, a doua, a treia, a doua, a treia, iar a doua, iar a treia. A doua, a-ntiia la stop, a doua, stai, scoatem din viteza, ia piciorul de pe ambreiaj, schimb postul de radio.

A-ntiia, a doua, a treia, a doua, a treia, a doua, a treia, iar a doua, iar a treia. A doua, a-ntiia la stop, a doua, stai, scoatem din viteza, ia piciorul de pe ambreiaj, schimb postul de radio. A-ntiia, a doua, a treia, a doua, a treia, a doua, a treia, iar a doua, iar a treia. A patra, a cincea.

Eugen Istodor