Premierul Tariceanu a declarat in cadrul intalnirii cu reprezentantii Consiliului Ecconomic si Social ca agitatia de pe scena politica romaneasca alunga investitorii si oamenii de afaceri straini."Cu agitatie politica, cu declaratii intodeauna socante, cu imprevizibil, nu putem sa stimulam intreprinzatorii sa aiba incredere sa investeasca in mediul de afaceri romanesc.

Avem nevoie de multa stabilitate politica care este premisa necesara cresterii economice" a explicat seful Executivului.

Totodata Tariceanu si-a insusit dreptul de aparator al linistii de pe scena politica, declarand ca este datoria sa sa vegheze la stabilitate si echilibru.

Intrebat de catre jurnalisti care sunt persoanele care destabilizeaza climatul politic al Romaniei, premierul a evitat sa nominalizeze. "In Romania exista predilectie pentru declaratii care fac deliciul presei, dar asta nu ajuta in nici un fel mediului economic sau politic", a precizat Tariceanu.

Seful Guvernului a participat la o intalnire cu reprezentantii Consiliului Economic Social (CES) fiind insotit de membrii Cabinetului: ministrul de stat Gheorghe Pogea, ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, ministrul muncii, Gheorghe Barbu, ministrul Economiei, Codrut Seres, Seful Cancelariei primului-ministru, Aleodor Francu, secretarul general

al Guvernului, Mihai Voicu. De asemenea, au mai luat parte la discutii presedintii ANRE si ANRGN.

Temele principale ale discutiei au fost evaluarea evolutiilor economice din ultimul an, imbunatatirea dialogului social, politica energetica a Romaniei in contextul integrarii in Uniunea Europeana.

"Avem nevoie de un parteneriat cu sindicatele si patronatele. Azi ne-am consultat pe teme privind prioritatile Guvernului. Infrastructura, educatia, sanatatea si agricultaura sunt principalele probleme

pe care trebuie sa le rezolvam" a mai spus Tariceanu.