Conducerea PNL s-a reunit vineri la Camera Deputatilor pentru a dezbate situatia de la CNSAS. Dupa o sedinta de mai bine de trei ore, liderul liberalilor, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat ca partidul a adoptat o rezolutie prin care il sustine in continuare pe Ticu Dumitrescu pentru sefia CNSAS.

"Credem ca este nevoie de o reparatie morala fata de ceea ce s-a intamplat in perioada comunista, iar prin sustinerea in functia de presedinte al Colegiului CNSAS a lui Ticu Dumitrescu, credem ca ar fi posibila o reala reforma prin aflarea adevarului", a declarat Tariceanu.

Liderul liberal a facut din nou apel catre democrati sa-si respecte angajamentul politic si sa-l retraga pe Corneliu Turianu din functia de presedinte al CNSAS. In caz contrar, liderul PNL a avertizat PD ca va fi nevoit sa dea o ordonanta de urgenta prin care va cere revocarea

intregului consiliu de conducere de la CNSAS.

"Vom fi nevoiti sa revocam consiliul CNSAS printr-o ordonanta de urgenta care sa modifice legea 161", a avertizat Tariceanu.

Liderul grupului senatorial PNL, Puiu Hasotti, a tinut sa explice ca acuzatiile facute de democrati conform carora PNL a permis si chiar l-a sustinut pe fostul presedinte CNSAS, Gheorghe Onisoru, sunt false.

"Tin sa reamintesc ca, la vremea respectiva, PNL a retras sprijinul politic lui Onisoru in urma informatiilor conform carora la CNSAS in acea perioada au fost dosite dosare ale Securitatii in sertarele institutiei" a explicat Hasotti.

Tot senatorul liberal a anuntat ca, desi presedintele Traian Basescu se opune, PNL sustine in continuare candidatura lui Victor Dobre la functia de ministru delegat pentru relatia cu parlamentul. "Victor Dobre a desfasurat o buna activitate in calitate de deputat si este pregatit pentru aceasta functie", a mai spus Hasotti.