Ministerul Mediului a anuntat ca debitul Dunarii la intrarea in tara, sectiunea Bazias, va fi in continuare, in scadere. Marti dimineata, debitul fluviului era de 15 500 mc/s, cu 200 de mc/s mai scazut decat luni, dar ramanand peste media multianuala a lunii aprilie, de 7900 mc/s.

Pe sectorul aval Portile de Fier, debitele au fost in scadere la Gruia,

Tr.Magurele si Calarasi, in crestere pe sectoarele Calafat-Corabia, Cernavoda-Tulcea si la Oltenita si relativ stationare pe sectorul Zimnicea-Giurgiu.

Pe acelasi sector, debitele vor fi, in continuare, in scadere la Gruia-Calafat, in usoara crestere pe sectorul Bechet-Tr.Magurele si Oltenita-Tulcea si relativ stationare pe sectorul Zimnicea-Giurgiu.

Hidrologii anunta ca nivelul Dunarii se va situa peste cotele de inundatie la statiile hidrometrice: Gruia - MH, Calafat, Bechet - DJ, Corabia - OT, Tr.Magurele - TR, Zimnicea - TR, Giurgiu - GR, Oltenita, Calarasi - CL, Fetesti- IL, Cernavoda, Harsova - CT, Braila - BR, Galati - GL si Tulcea.

Se va depasi cota de atentie la statia hidrometrica Isaccea- TL.

Nivelurile vor fi influentate de bresele facute in diguri controlat s-au de cele accidentale.

Se anunta ploi in toata tara. Meteorologii au avertizat ca in intervalul 19 aprilie 2006, ora 03 - 20 aprilie 2006, ora 09, aria ploilor va cuprinde treptat, incepand din sud-vest, toata tara.

Local in Banat, Oltenia, Transilvania si zona montana si pe arii restranse in Moldova si Muntenia cantitatile de apa vor depasi 20 ... 25 l/mp in intervale de pana la 12 ore. In aceste zone, izolat se pot cumula cantitati de apa de peste 60 l/mp.

Au primit avertizari privind precipitatii insemnate 30 de prefecturi din tara: Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita Nasaud, Brasov,

Botosani, Buzau, Caras – Severin, Cluj, Covasna, Dambovita, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iasi, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Salaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Valcea si Vrancea.