Zeci de mii de soldati israelieni sunt pregatiti sa intre in Liban, transmite Reuters, relatand despre planurile guvernului lui Ehud Olmert. Israelul are deja 10.000 de soldati in sudul Libanului, iar o serie de tancuri asteapta ordine in apropierea granitei. In cursul serii, numeroase vehicule pline de rezervisti au fost grupate linga granita.

Guvernul israelian a autorizat inca de miercuri un plan de actiune de 30 de zile in interiorul Libanului, dar l-a amanat la insistentele autoritatilor americane.

Conform Reuters, militarii adusi la granita in seara de joi sunt extenuati dupa luptele cu gherilele Hezbollah si au fost intampinati de un grup de evrei ultra-ortodocsi care le-au oferit tigari si prajituri.

Un oficial israelian a declarat pentru Reuters ca in rezolutia pe care ONU o pregateste in legatura cu situatia din Orientul Mijlociu prevederile legate de misiunea contingentului de mentinere a pacii au fost modificate. Astfel, aceasta nu va mai fi obligata sa dezarmeze militiile Hezbollah, insa va avea "o misiune mai activa".

Documentul va cere, de asemenea, impiedicarea transporturilor de armament dinspre Iran si Siria, instituind un embargou asupra aprovizionarii cu arme a Hezbollah.

Reuters citeaza si un oficial libanez care a declarat ca rezolutia ONU ar putea fi adoptata vineri.