Intre primele doua cotidiene serioase sunt doar 4.000 de exemplare.

Ultimele date de difuzare ale Biroului Roman de Audit al Tirajelor arata ca diferenta intre primele ziare de referinta (care intra in categoria asa-numitelor „quality papers”) s-a micsorat in ultimele luni, pe fondul scaderii „Jurnalului National”, care ocupa inca prima pozitie.

Ca observatie generala, toate ziarele serioase au scazut fata de aceeasi perioada a anului trecut, insa in proportii diferite.

Numarul mediu de ziare difuzate de „Jurnalul National” in luna iunie, pe fiecare editie, s-a ridicat la aproape 74.000 de exemplare. Cifra include vanzarile, abonamentele, dar si exemplarele distribuite gratuit.

Difuzarile sunt cu aproximativ 25.000 de exemplare mai scazute decat in luna iunie a anului trecut. De asemenea, sunt diferente mari fata de primele luni ale anului, cand se desfasura campania „Ia-ti Loganul cu Jurnalul” si cand, in luna martie, „Jurnalul” difuza peste 119.000 de copii pe editie.

„Evenimentul zilei” s-a apropiat, in luna iunie, la 4.000 de exemplare difuzate in medie pe editie. Pe primele sase luni ale anului, ziarul a inregistrat vanzari medii de 71.291 de exemplare.

Clasamentul general al publicatiilor cotidiene este condus detasat de tabloidul „Libertatea”. Tirajul mediu vandut al „Libertatii” se ridica la peste 270.000 de exemplare pe editie. Dupa numarul de vanzari pe primele sase luni in 2006, urmeaza „Jurnalul National”, „ProSport”, „Gazeta Sporturilor” si „Evenimentul zilei”.

Integral in EVZ