Birourile Permanente ale Parlamentului au aprobat joi infiintarea unor comisii de specialitate care sa verfice conturile fostului dictator Nicolae Ceausescu si activitatea Intreprinderii de Comert Exterior Dunarea. Presedintele Senatului a anuntat ca acestea vor fi compuse din cate un reprezentant al fiecarui partid parlamentar.

"La urmatoarea sedinta a Birourilor Permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului urmeaza sa fie adoptate hotararile de constituire a celor doua comisii speciale, componenta, obiectivele si regulamentul de functionare al acestora", a explicat Vacaroiu.

"In cazul comisiei speciale de ancheta asupra activitatii Intreprinderii de Comert Exterior Dunarea, membrii comisiei ar putea sa beneficieze si de asistenta unor specialisti, cel putin in ceea ce priveste modul de arhivare a documentelor respective", a mai adaugat el.

Initiativa a fost inregistrata ca apartinand Partidului Conservator. Presedintele acestuia, Dan Voiculescu, a cerut acest gend e control de fiecare data cand a fost acuzat ca este una dintre persoanele care si-au insusit banii din conturile securitatii.