Profitul Google, companie ce detine cel mai mare motor de cautare pe internet, aproape s-a dublat in trimestrul trei al anului. Profitul net a crescut cu 92% la 733 de milioane de dolari. Profitul pe actiune a deposit estimarile analistilor cu 20 de centi, pana la valoarea de 2.33 dolari.

Concomitent cu anuntul Google, rivalii de la Yahoo au anuntat marti o scadere a profitului aferent trimestrului trei, de 37%.

Directorul executiv al Google, Eric Schmidt, a declarat ca rezultatele bune “sunt o marturie a fortei retelei noastre de advertiseri si mai ales a eforturilor noastre canalizate pe nevoile utilizatorilor”.

Eric Schmidt a adaugat ca Google se va folosi de noua achizitie YouTube, pentru a-si majora vanzarile de publicitate video.

La inceputul lunii octombrie Google a achizitionat serviciul video online YouTube, pentru aproximativ 1,65 miliarde de dolari, cel mai mare pret platit vreodata pentru un site al carui continut este generat de utilizatori

YouTube a avut, in cele 19 luni de la infiintare, o crestere spectaculoasa, in prezent oferind utilizatorilor 100 de milioane de clipuri video zilnic, dar a atras atentia unor companii media importante din pricina difuzarii fara acordul acestora a unor emisiuni TV si videoclipuri, protejate de copyright.

La nivelul intregului an 2006, actiunile Google au inregistrat un avans de 11%.