Fostul ministru al Apararii, Teodor Atanasiu, va fi noul presedinte al AVAS, transmite NewsIn. Cel care ocupa pana acum aceasta functie - Razvan Orasanu, a primit, miercuri seara, din partea premierul Tariceanu, oferta de a se intoarce consilier al primului ministru.

Premierul Tariceanu a semnat, deja, ordinul de numire in functia de presedinte al AVAS a lui Teodor Atanasiu, iar documentul va intra in vigoare incepind de luni, 30 octombrie.

Ministrul suspendat al Apararii, Teodor Atanasiu si-a anuntat, miercuri, demisia din functie. Intr-o declaratie de presa, el si-a motivat decizia spunand ca "cel mai destept cedeaza" - aluzie la presedintele Traian Basescu - si ca ar dori sa puna capat crizei din Ministerul Apararii.

El l-a acuzat pe presedintele tarii ca nu l-a repus in functie, desi justitia a dovedit ca este nevinovat. Decizia sa vine dupa ce miercuri dimineata, presedintele Traian Basescu s-a intalnit cu premierul Calin Popescu Tariceanu, cu care a discutat despre situatia din Ministerul Apararii.

Miercuri dupa-amiaza, seful statului a semnat decretul de numire in functia de ministru al Apararii a lui Sorin Frunzaverde.