Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) a publicat, marti, spre consultare, caietul de sarcini pentru licitatia pe care o organizeaza in vederea acordarii unei licente de utilizare a unor benzi de frecvente pentru furnizarea servicii de comunicatii mobile de banda larga, potrivit unui comunicat al IGCTI.

Frecventele scoase la licitatie sunt in benzile de 410-415/420-425 MHz

"Aceasta banda de frecventa permite furnizarea de servicii de telefonie mobila digitala si de date si are aplicatii foarte bune in acoperirea teritoriului, la nivel national, in special pentru mediul rural," a spus Catalin Marinescu, presedintele IGCTI.

Potrivit reprezentantilor IGCTI, sistemul va asigura servicii precum paza si ambulanta, de furnizare a utilitatilor publice, transporturi (in special taxi), industrie.

Castigatorul licitatiei va putea oferi si servicii de date, aplicatii de tip office, acces de la distanta la baze de date existente, transfer de imagini, servicii multimedia.

Titularii actuali de licente in benzile de frecvente 410-415/420-425 MHz, care opereaza in serviciul mobil terestru, vor beneficia, la cerere, de drepturi echivalente de utilizare a frecventelor. Costurile necesare pentru migrarea in alte benzi de frecvente vor fi suportate de catre castigatorul licitatiei.

Pe de alta parte, titularii actuali de licente in benzile de frecvente 410-415/420-425 MHz, care opereaza in serviciul fix, isi mentin drepturile acordate prin licentele existente pana la expirarea acestora.

IGCTI a desemnat o comisie formata din sapte membri, care a elaborat proiectul caietului de sarcini. Comisia va stabili forma finala a caietului de sarcini, dupa doua saptamani de la data publicarii acestuia spre consultare si va publica anuntul de participare la licitatie.