Citigroup a aranjat, la inceputul lunii noiembrie, o emisiune de obligatiuni in lei cu termen de cinci ani, cu o valoare de 100 de milioane de lei, pentru Dexia Kommunalkredit Bank AG, asigurand cea mai mare maturitate oferita pe piata romaneasca pentru obligatiuni corporatiste in lei, potrivit unui comunicat al bancii. Emisiunea a avut un cupon fix de 7,05% si a fost subscrisa integral.

Tranzactia a fost inchisa pe 7 noiembrie, companiile de asigurari reprezentand majoritatea investitorilor. Emisiunea a fost structurata in conformitate cu nevoile investitorilor locali, avand scopul de a-i ajuta sa isi administreze activele si pasivele nebalansate.

Potrivit reprezentantilor grupului bancar, initiativele Citigroup pe piata obligatiunilor denominate in lei ofera investitorilor locali maturitati tot mai mari si dobanzi real pozitive.

Pana in acest moment, emisiunile de obligatiuni in lei au fost, in general, plasate pe pietele din strainatate, catre investitori ne-rezidenti, interesati sa beneficieze atat de aprecierea leului, cat si de convergenta ratelor de dobanda pentru leu.

Exemplul tarilor central europene, care au fost acceptate in Uniunea Europeana in primul val, a dovedit ca astfel de emisiuni, plasate offshore reprezinta intotdeauna un succes.

“Citigroup va continua sa evalueze nevoile investitorilor si sa le ofere solutii ajustate in functie de aceste necesitati.

Considerand apetitul pietei pentru maturitati tot mai mari, Citigroup intentioneaza sa lanseze o emisiune de obligatiuni corporatiste in lei pe sapte ani, in prima parte a lui 2007”, a declarat Kiril Georgiev, treasury sales and derivatives marketing head, Citibank Romania.

Citibank Romania avea la sfarsitul lunii septembrie active totale de 719 milioane euro si o cota de piata de 1,7%, plasandu-se pe locul 13 in topul bancilor romanesti.

Citigroup este cel mai mare furnizor de servicii financiare din lume, gestionand 200 de milioane de conturi in peste 100 de tari. Activele grupului au atins 1.746 miliarde dolari, la finele lunii septembrie.