Jiri Rizek, actualul retail managing director al grupului Flamingo International, va deveni incepand cu 1 ianuarie 2007 director general executiv al grupului de firme, odata cu retragerea din functie a lui Dragos Cinca, fondatorul si principalul actionar al grupului. Acesta se va regasi in structura Consiliului de Administratie al Flamingo International in calitate de presedinte.

“Masura vine ca o reactie normala la dezvoltarea si maturizarea, in acelasi timp, a afacerii Flamingo, si a fost pregatita inca de la inceputul acestui an. Jiri Rizek este un manager de valoare internationala, cu o extraordinara experienta in domeniu si cu o foarte buna cunoastere a modelului de business Flamingo”, a declarat Dragos Cinca.

El a mai precizat ca se va implica, pe termen scurt si mediu, in activitatea Flamingo, in calitate de presedinte al CA si de actionar principal, cu 41% din titluri. Obiectivele lui Dragos Cinca sunt identificarea de noi oportunitati de dezvoltare si stabilirea directiilor strategice ale grupului.

“Pentru urmatoarea perioada imi propun cresterea profitabila a afacerii, asigurarea unui plus de valoare pentru clienti si a unei experiente placute de cumparare, intr-o retea extinsa de magazine Flanco World, precum si a unui nou format a magazinelor Flamingo Computers” a spus Jiri Rizek.

Grupul Flamingo International cuprinde trei lanturi de retail, Flanco, Flamingo si Future Shop si o companie de distributie a produselor IT, Flamingo Distribution Center. La finele anului trecut, Flamingo International a raportat o cifra de afaceri de 84 milioane euro si un profit de doua milioane euro.

Grupul a preluat in luna mai retailerul Flanco International, printr-o tranzactie in valoare de circa 38 milioane euro.