Roche Romania a realizat, in al treilea trimestru al anului vanzari de peste 25,8 milioane euro, inregistrand o crestere de aproximativ 30% fata de perioada similara a anului trecut, se arata intr-un comunicat al companiei farmaceutice. In total, in primele noua luni ale acestui an, Roche Romania a inregistrat o cifra de afaceri de peste 71 milioane euro.

In perioada iulie - septembrie 2006, cele mai dinamice produse au fost cele din portofoliul de oncologie si anemie.

"Pe langa acestea insa, cresterea cifrei de afaceri a Roche Romania a fost sustinuta si de medicamentele din aria transplantului, virologiei, obezitatii, precum si de noile lansari de produse din 2006", a declarat Dan Zamonea, director general al Roche Romania.

Cota de piata a companiei in perioada mentionata a fost de 7,64%, comparativ cu 7,2% in trimestrul trei al anului 2005, compania mentinandu-se pe locul al doilea in topul producatorilor de medicamente din Romania.

La nivel global, in primele noua luni ale anului, vanzarile grupului Roche au crescut cu 19%, la peste 30 de miliarde de franci elvetieni. Vanzarile de medicamente destinate afectiunilor oncologice au crescut cu 41%.

Avand sediul central in Basel, Elvetia, Roche Group este o companie farmaceutica prezenta in 150 de tari, avand peste 70,000 de angajati. Roche este lider mondial in solutii pentru diagnostic, unul dintre cei mai mari furnizori de medicamente destinate bolilor oncologice si transplantului si lider de piata in virologie.