Nokia, principalul producator de telefoane mobile, la nivel mondial, a anuntat, marti, la Amsterdam lansarea a patru noi telefoane mobile. Trei dintre modele sunt destinate segmentului de mijloc - Nokia 6300, Nokia 6290 si Nokia 6086, iar Nokia 2626 este destinat utilizatorilor de pe pietele emergente. Inceputul livrarilor celor patru modele este planificat pentru primul trimestru din 2007.

Nokia 6300 este un model din segmentul de mijloc care reflecta evolutia designului modern, tip monobloc. Cu o grosime de 13,1 mm, telefonul Nokia 6300 are o carcasa de inox care sporeste rezistenta dispozitivului. Pretul de vanzare al acestui model este estimat la 250 de euro, suma care nu include taxele si subventiile aplicabile produsului.

Telefonul inteligent Nokia 6290 imbina puterea platformei S60 si a tehnologiei 3G intr-un singur dispozitiv, usor de utilizat si cu un design atragator. Terminalul ofera suport pentru o serie de caracteristici noi, functii multiple de alerta si taste Quick Cover care permit accesul instantaneu la o gama larga de aplicatii ale dispozitivului, inclusiv la aplicatia interactiva pentru calatorii.

Pretul de vanzare al dispozitivului Nokia 6290 este estimat la 325 de euro, fara taxe.

Dotat cu camera foto, telefonul Nokia 6086 are un design clasic, cu tastatura mare si meniu usor de utilizat. Dispozitivul are acoperire GSM in banda cvadrupla si capabilitati UMA, iar pretul de vanzare este estimat la 200 euro, suma ce nu include taxe.

Nokia 2626 este un telefon special creat pentru cei preocupati de stilul propriu. Dispozitivul urmeaza sa fie disponibil intr-o gama de culori indraznete si integreaza un radio FM. Pretul de vanzare al telefonului este estimat la 75 euro.

Grupul finlandez Nokia este cel mai mare producator de telefoane mobile din lume cu 65.000 de angajati si operatiuni in 130 de tari.