Curtea de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a confirmat excluderea echipei olandeze Feyenoord Rotterdam din actuala editie a Cupei UEFA. Feyenoord este pedepsita pentru incidentele create de suporteri la partida cu Nancy din grupele Cupei UEFA. De asemenea Curtea a stabilit si o amenda pentru olandezi de 100.000 de franci elvetieni.

In urma acestei decizii, Tottenham Hotspur, echipa care trebuia sa o infrunte pe Feyenoord in Cupa UEFA, se califica direct in optimile de finala.

Oficialii clubului olandez au declarat ca se simt "neputinciosi" in fata acestei sanctiuni, pe care o considera o injustitie. "Este o sanctiune foarte aspra, dar trebuie sa o acceptam", a declarat directorul financiar, Onno Jacobs, care si-a exprimat regretul ca "adevaratii suporteri ai clubului sunt victime in acest caz".

"Suntem sanctionati pentru comportamentul unor indivizi cu care nu avem nicio legatura. Persoanele care s-au comportat urat la Nancy nu si-au cumparat bilete prin intermediul serviciilor noastre. Nu am avut controlul asupra acestor indivizi. Acum trebuie sa facem in asa fel incat astfel de lucruri sa nu se mai intample", a spus Jacobs.