Comisia de Apel a FRF a redus cu o etapa pedeapsa primita de Steaua din partea Comisiei de Disciplina, dar fata de Universitatea Craiova n-a facut nicio concesie. Steaua fusese sanctionata de Comisia de Disciplina sa joace trei partide considerate pe teren propriu la 150 de kilometri distanta de Bucuresti in timp ce Universitatea primise doar doua etape de suspendare.

Stelei i s-a redus suspendarea la sanctiunea minima: doua partide in exil, astfel ca derbiul etern al fotbalului romanesc se va disputa in Ghencea. Steaua va juca doar partidele cu UTA si FC Arges pe un alt stadion.

Conducerea ros-albastrilor este nemultumita de decizia luata de Comisia de Apel, directorul executiv Valeriu Argaseala anuntand ca va inainta un apel si la Curtea de Arbitraj. "Atata timp cat clubul nu mai e direct implicat in anumite aspecte ale organizarii, nu suntem in culpa. Faptul ca s-au introdus petarde, nu e vina noastra."

Apelul inaintat de Universitatea Craiova a fost considerat nefondat deoarece oltenii primisera deja pedeapsa minima mentionata in regulament din partea Comisiei de Disciplina. Astfel, Universitatea va juca pe teren neutru partidele cu Rapid si Gloria Bistrita.

"Ce se mai poate spune? Daca la Rapid s-a redus de la trei etape la una, la Steaua de la trei la doua, in cazul nostru nu s-a putut. In cazul nostru au fost incidentele cele mai putin lipsite de violenta. E o dovada ca se judeca dupa alte regulamente cand vine vorba de Craiova. E total anormal." - Ovidiu Costesin, director executiv U. Craiova