Al saptelea jucator in clasamentul mondial, Peter Ebdon a fost invins in runda a doua de un jucator aflat pe locul 35 in ierarhie: Dave Harold. Victoria a venit in jocul decisiv, dupa ce Ebdon condusese cu 4-1.

Harold a revenit spectaculos, impingand meciul in joc decisiv unde emotia si-a pus amprenta pe ambii jucatori care au ratat bile extrem de usoare. Finalul a fost unul ghinionist pentru Ebdon care, avand nevoie de un snooker, a trimis mai intai bila alba in buzunar, apoi a introdus si bila verde, fiind obligat sa joace la cea maro din snookerul pe care il pregatise pentru Harold.

Promoveaza in optimile de finala si Ronnie O'Sullivan dupa o victorie clara, 5-1 in fata lui Ian McCulloch. Ronnie insa a socat din nou prin declaratii:

"Am jucat extrem de prost. Reusesc sa joc prost si sa castig un meci dar m-am saturat sa fac asta. Trofeele si banii nu mai inseamna nimic pentru mine. Trebuie sa ajung la o consistenta in jocul meu si trebuie sa invat mai bine acest joc", a anuntat cel mai talentat jucator din lume.

In optimile de finala, Ronnie O'Sullivan il va intalni pe Mark Selby, cel care l-a invins in turul al doilea pe galezul Matthew Stevens cu 5-1.