In 60 de minute de nebunie, atat cat i-a luat sa-si rada parul, estimeaza "Sunday Mirror", Britney Spears a declansat o isterie mediatica internationala.

A intrat intr-un salon din Los Angeles si a cerut sa fie rasa in cap, dar coafeza, socata, a refuzat. Britney a luat ea insasi masina de tuns, reglata pe "numarul unu", si a inceput sa-si "ajusteze" coafura.

Vedeta si-a petrecut urmatoarele zece minute in masina, in timp ce in jur se strangeau curiosi, fotografi si politie. Jumatate de ora mai tarziu, Britney intra intr-un salon de tatuaje din apropiere, unde si-a desenat o cruciulita pe abdomen si doua buze roz pe incheietura.

Se apropie colapsul?

Imaginea noua si socanta a facut imediat inconjurul lumii, vanduta de paparazzi pentru peste 20.000 de lire sterline, apoi prezentata in calupurile de stiri ale televiziunilor, downloadata de zeci de mii de ori de pe youtube si in final tiparita pe primele pagini ale ziarelor.

O fi o noua strategie de marketing sau Britney este victima "celebritatii toxice"? "Sa-ti razi parul in felul acesta este, fara indoiala, un strigat disperat dupa ajutor", spune Cary Cooper, profesor de psihiatrie la Universitatea Lancaster.

De altfel, de ceva vreme, cantareata nu prea da semne ca s-ar simti bine. Vestimentatia ei este este din ce in ce mai neglijenta si mai bizara, betiile tot mai dese, totul pare un planset continuu dupa echilibrul rural al copilariei petrecute in Louisiana, pe cand era "fata mamei", disciplinata in eforturile sale de a face gimnastica de performanta.

"In fond, este o fetita care, de la varsta de 17 ani, a fost fortata sa se maturizeze in ochii publicului. Cei cinci ani petrecuti de la hitul care a consacrat-o, "Baby, One More Time", au fost un sir innebunitor de inregistrari, concerte, sedinte foto, interviuri sau filmari. Poate ca urmeaza colapsul", estimeaza specialistii.

Potrivit revistei "People", Britney ar fi incercat zilele trecute sa se interneze pentru terapie in centrul de reabilitare "Eric Clapton Crossroads Centre", din insula caraibiana Antigua, dar reprezentantii clinicii au dezmintit aceasta informatie.

Integral in Evenimentul Zilei