Mii de persoane au fost evacuate, miercuri, dupa ce vulcanul Nevado del Huila din sudul columbiei a erupt si a provocat o avalansa, au declarat autoritatile locale, citate de AFP.

Peste 3.000 de persoane au parasit satul Belalcazar din apropierea vulcanului. Oamenii au fost rugati sa-si paraseasca locuintele si sa coopereze cu echipele de salvare. Locuitorii povestesc ca un nor de cenusa s-a ridicat in zona.

"Autoritatile din regiunile afectate de avalansa au declarat ca pana in prezent nu s-a inregistrat nici o victima. Cateva poduri s-au prabusit, insa am avut timp sa evacuam toata populatia", a declarat Hector Riveros, colonel in cadrul fortelor de odine din regiune.

Vulcanul, cu o inaltime de 5.631 de metri, este cel mai inalt varf din Anzii columbieni. Acesta este situat la aproape trei sute de kilometri sud-vest de Bogota, capitala Columbiei.

In 1985, eruptia vulcanului Nevado del Ruiz a sters practic de pe fata pamantului orasul Armero si a ucis peste 25.000 de oameni intr-o singura noapte.