Un sondaj realizat luni si marti reduce diferenta dintre cei doi candidati la turul final al alegerilor din Franta, Nicolas Sarkozy beneficiind de 51% din intentiile de vot, in timp ce Segolene este sustinuta de 49 de procente din electorat.

Sondajul realizat de institutul Sofres arata o diferenta mai mica decat alte sase studii realizate imediat dupa primul tur de scrutin de duminica seara, care il creditau pe Sarkozy cu 52-54% si cu 46%-48% pe Royal, relateaza AFP.

Potrivit sondajului, doar 25 % dintre cei care la primul tur au votat pentru centristul Francois Bayrou, care a obtinut 18 % din sufragii, il sustin in prezent pe Sarkozy, 46 % se pronunta in favoarea lui Segolene Royal iar ceilalti se abtin de la vot.

Nicolas Sarkozy a obtinut la primul tur al alegerilor presidentiale, organizat duminica, peste 31 % dintre voturile exprimate, in timp ce Segolene Royal a fost sustinuta de 25,87 de procente din electorat. Astfel, Royal ramane prima femeie cu sanse reale sa devina presedinte al Frantei.

Dupa primul tur electoral de duminica, marcat de o mare rata a participarii la vot, francezii vor fi chemati la urne in 6 mai pentru a se exprima in runda finala.

Campania intre cei doi finalisti va culmina cu o dezbatere televizata programata pentru 2 mai.