Fortele de ordine din Grecia sunt pe urmele unor criminali care au omorat doua calugarite de la o manastire din regiunea Peloponnes, situata in sudul tarii. Potrivit anchetei preliminare, indivizii au patruns in manastire pentru a fura un crucifix confectionat din lemn provenind de la crucea pe care a fost rastignit Iisus Cristos.

Cele doua calugarite in varsta de 83, respectiv 61 de ani, locuiau singure in manastirea , aflata la 130 de kilometri de Atena, relateaza BBC News.

Nepotul uneia dintre victime a afirmat ca aceasta a avut o premonitie in legatura cu atacul infractorilor, presimtind ca urmeaza sa fie omorata, iar manastirea jefuita.

Potrivit politiei, criminalii si-au asfixiat victimele cu niste pere.

Regiunea din Pelopones este cunoscuta pentru numeroasele manastiri si monumente istorice, iar majoritatea acestora adapostesc obicte de valoare - icoane vechi si artefacte din aur.

Un incident asemanator s-a petrecut anul trecut cand o alta manastire a fost sparta si s-a furat o icoana a Fecioarei Maria, despre care se credea ca are puteri miraculoase.