Cotidianul va prezinta, in premiera, suma incasata pe activele de stat si private vindute in Romania prin lichidare in perioada 2000-2006.

In Romania s-au lichidat active in valoare totala de 1,64 miliarde de dolari in perioada 2000-2006, atit in sectorul de stat, cit si in cel privat.

Aceste informatii au fost furnizate de catre presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor in Reorganizare si Lichidare (UNPRL), Arin Stanescu.

Intrucit aceasta cifra nu a fost calculata niciodata, pentru a fi obtinuta, s-au folosit comisioanele lichidatorilor, care reprezinta o proportie de 5-7% din totalul valorii activelor lichidate.

Lichidatorii considera ca oamenii de afaceri din Romania privesc, inca, acest domeniu cu superficialitate, fara sa-i acorde atentia cuvenita, motiv pentru care multe active se vind firmelor straine.

„Reusesti foarte greu sa vinzi activul pentru aceeasi activitate cu cea desfasurata pina atunci. In general, activele sint cumparate strict pentru valoarea imobiliara si nu pentru cea de productie. De altfel, se vede clar tendinta din cresterea sumelor incasate incepind cu 2004, cam de cind au inceput sa creasca si preturile pe imobiliar“, spune Arin Stanescu.

Integral in Cotidianul