Europa de Est ramane aproape necunoscuta pentru investitorii privati din restul continentului, ceea ce bineinteles afecteaza volumul investitiilor pe pietele de capital aferente, a afirmat Karine Hirn, Managing Director la East Capital, cea mai mare companie de investitii specializata pe piata est-europeana.

"Majoritatea vesticilor nu au deloc informatii despre Romania si Bulgaria si este pacat: investitiile raman sub potentialul pietelor respective", mai spune aceasta.

East Capital are peste 250.000 de clienti, majoritar persoane fizice, intre care 20.000 sunt clienti privati directi, restul fiind clienti privati care investesc via banci, companii de asigurari de viata etc. "Avem un numar din ce in ce mai mare de investitori institutionali, precum fonduri de pensii si «funds of funds».

Tarile Europei de Est au un potential fantastic de investitii, dar perceptia riscului este superioara riscului real; de aceea, ar trebui schimbata aceasta perceptie prin campanii de informare si promovare a imaginii pe plan extern", considera Karine Hirn.

integral in Romania Libera