"Cred ca ne putem astepta cel mult la o fluctuatie de 3,30-3,250 lei/euro, pe termen scurt. Insa este greu de estimat ce se va petrece pe termen mai lung", sustin jucatorii de pe piata valutara. Ieri, moneda nationala a continuat sa se aprecieze in fata euro la inceputul sedintei de pe piata interbancara.

Sedinta a fost inchisa la o valoare de 3,3060, dupa o volatilitate destul de redusa, dupa cum aprecia un dealer. Dupa inchiderea pietei locale de luni, leul a continuat sa se aprecieze, ca urmare a vanzarilor de valuta ale nerezidentilor, din afara orelor de tranzactionare.

Pe termen scurt, moneda nationala este posibil sa nu se mai aprecieze, 3,30 lei pentru un euro fiind considerat de dealerii interbancari un prag mai greu de depasit.

"Se pare ca 3,30 lei/euro pare un nivel greu de spart, fiind un prag de care este mai greu ca leul sa treaca mai jos, cel putin pe termen scurt, de una-doua saptamani. Cred ca ne putem astepta cel mult la o fluctuatie de 3,30-3,250 lei/euro, pe termen scurt. Insa este greu de estimat ce se va petrece pe termen mai lung.

Integral in Gandul