PD negociaza, de mai multa vreme, cu grupul pesedist de la Cluj rasturnarea Cabinetului Tariceanu si instalarea fie a unui Guvern de uniune nationala, fie a unuia de tehnocrati. Conform unor surse din partid, ar exista chiar si un candidat de prim-ministru: fostul negociator-sef al Romaniei in relatia cu UE, Vasile Puscas.

El a demisionat luni din functia de vicelider al deputatilor pesedisti pentru a-i da lui Viorel Hrebenciuc un exemplu de asumare a raspunderii pentru catastrofa de la referendum. Acesta le convine pedistilor, pentru ca, desi este membru al PSD, nu are imaginea lipita de cea a partidului.

Apoi, Puscas se bucura de aprecierea lui Traian Basescu, seful statului intentionand, imediat dupa preluarea puterii, sa il pastreze ca negociator cu UE. Pesedistii de la Cluj il sustin pe Vasile Puscas pentru ca vine din randul lor, fiind un apropiat al lui Ioan Rus si al actualului director al SRI George Maior.

Daca, pana acum, negocierile erau facute pe ascuns, iar presedintele PD Emil Boc tuna si fulgera impotriva PSD, situatia s-a schimbat. Intr-o emisiune la Realitatea TV, Emil Boc a declarat ca doreste sa scoata din programul politic interdictia de a colabora cu PSD. „In ceea ce priveste colaborarea cu PSD, noi avem o teza politica in program care nu ne permite.

Integral in Gandul