Din doua recipiente de plastic se poate face un fular, iar fiecare tona de carton salveaza 17 copaci. Primaria Sectorului 6, alaturi de doua firme, a demarat marti un program de colectare selectiva a deseurilor reciclabile care cuprinde intreg perimetrul sectorului.

Actiunea ''Pentru ca fiecare lucru are locul lui'' se va intinde pe parcursul a doi ani, si reprezinta continuarea unui alt succes al colaborarii dintre EcoRom, Urban si Primaria sectorului 6 - un proiect pilot realizat in 2005.

Programul de colectare selectiva a deseurilor incepe in luna iunie si va dura aproape doi ani. Pentru 2007 -2008, infrastructura consta in 33 de platforme de colectare, dotate fiecare cu cite trei containere pentru trei tipuri de material de deseu: plastic, hirtie si sticla. De asemenea, vor fi furnizati saci de plastic pentru zonele de blocuri cu opt-zece etaje.

In acest scop, Consiliul Local al sectorului a aprobat deja o hotarare potrivit careia cei trei parteneri vor realiza, in anul 2007, 33 de platforme si opt cente de colectare, urmand ca numarul acestora sa se dubleze in 2008.

Colectarea selectiva a ambalajelor de plastic, hartie si sticla se face cu ajutorul punctelor de colectare specifice, proces urmat de transportarea materialelor si predarea lor catre agentii economici in vederea reciclarii si valorificarii.

Cetatenii vor afla de ce e bine sa recicleze deseurile

In cadrul acestui proiect, locuitorii vor fi informati si atentionati despre avantajele reciclarii si valorificarii deseurilor prin intermediul campaniei de informare realizata de Eco Rom Ambalaje la nivel national.

Gestionarea deseurilor reprezinta una dintre problemele importante ale protectiei mediului cu care se confrunta Romania.

Conform HG 621/ 2006 (completata si modificata prin HG 1872/2006 ) institutiile publice, asociatiile, fundatiile, persoanele fizice sunt obligate sa colecteze selectiv deseurile de ambalaje in containere diferite, inscriptionate in mod corespunzator si amplasate in locuri speciale accesibile cetatenilor.

Fondatorii Eco Rom Ambalaje sunt companii romanesti si straine care activeaza in domeniul producerii unei largi game de ambalaje, precum si in domeniul fabricarii si comercializarii de bunuri de consum ambalate in Romania.