Eugen Nicolaescu, ministrul sanatatii, s-a aflat mai mult de o jumatate de ora la o intalnire cu deputatii PSD, la invitatia liderului grupului social democrat din Camera Deputatilor, Viorel Hrebenciuc. Liberalul a afirmat ca a fost intrebat despre situatia din sistemul sanitar si ca motiunea pe care o va depune PSD pe tema sanatatii este doar "un gest politic".

“A fost o discutie constructiva si benefica pentru mine, pentru am aflat ce doresc si ce gandesc cei de la PSD”, a declarat Nicolaescu la iesirea de al sedinta grupului parlamentar PSD.

El spune ca nu va demisiona, indiferent care va fi rezultatul votului in cazul celor doua motiuni pe tema sanatatii ce vor fi depuse saptamana aceasta in Parlament.

PD si PLD au anuntat luni dimineata ca vor depune doua motiuni simple in cursul acestei saptamani, ambele in Camera Deputatilor, pe tema agriculturii si a sanatatii.

O ora mai tarziu, si Mircea Geoana a declarat ca PSD va initia doua motiuni pe acelasi teme, dar ca cea privind sanatatea va fi depusa la Senat.

Hrebenciuc a declarat ca Nicolaescu nu are cum sa beneficieze de spijinul PSD, dar ca, totusi, social-democratii nu vor vota in favoarea motiunii.