"PD nu va participa la intalnirea propusa de primul-ministru cu privire la consultarea pe marginea datei cu privire la alegerile pentru Parlamentul European. Apreciem ca, indiferent ce vom discuta sau vom stabili, domnul Tariceanu va mentine sau va modifica data alegerilor in functie de propriile interese sau ale celora din preajma domniei sale.

Am participat si anul trecut la stabilirea datei pentru alegerile la Parlamentul European si am convenit sa fie 13 mai. Unilateral, domnul Tariceanu s-a razgandit si a renuntat la data convenita", a motivat Boc decizia democratilor.

Liderul PD mai sustine ca proiectul legii pentru votul uninominal este finalizat, dar ca asteapta girul politic. "Cerem PNL si PSD sa-si asume acest proiect si sa il promoveze in regim de urgenta", a declarat Emil Boc.

El a mai afirmat ca proiectul ar trebui dezbatut fie de urgenta pana la terminarea actualei sesiuni parlamentare, fie intr-o sesiune extraordinara pe perioada verii. Boc este de parere ca astfel presedintele Traian Basescu nu ar mai avea motive sa convoace in toamna referendumul national pe aceasta tema.

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a declarat la inceputul saptamanii, analizand cererea PC de convocare a unei sesiuni extraordinare pentru legea privind votul uninominal, ca acest lucru nu se poate face pana cand un proiect legislativ pe aceasat tema nu va fi inregistrat oficial la Parlament.