Grupul francez de produse de lux Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH) condus de magnatul Bernard Arnault, a demarat negocierile cu englezii de la Pearson pentru a cumpara publicatia "Les Echos", informeaza AFP. Les Echos este principalul cotidian de profil economic, din Franta.

"LVMH a anuntat ca se afla intr-o faza de negociere excusiva cu grupul Pearson pentru a achizitiona Les Echos", se arata intr-un comunicat citat de agentie. Conducerea jurnalului "La Tribune", aflat si el in proprietatea LVMH, „va fi convocata pentru a analiza consecintele acestei achizitii”, se mai arata in document.

In cazul in care negocierile vor duce la achizitionarea publicatiei, LVMH promite ca va face investii masive pentru dezvoltarea "Les Echos".

Pe de alta parte, salariatii de la Echos au declansat, marti, o greva, pentru a protesta impotriva posibilei vanzari a publicatiei catre LVMH. Angajatii sunt ingrijorati pentru independenta editoriala a cotidianului.

Pearson este, printre altele, proprietarul "Financial Times" si a jumatate din "The Economist".

Anuntul vine in momentul in care Pearson analizeaza o posibila incercare de preluare, alaturi de General Electric, a Dow Jones, editorul Wall Street Journal.

Louis Vuitton Moet Hennessy este una dintre cele mai mari companii de produse de lux din lume, ce detine casele de moda Louis Vuitton, Donna Karan si Givenchy, marcile de parfumuri Christian Dior si Kenzo, marcile de bauturi Krug si Dom Perignon si brandurile de ceasuri si bijuterii Chaumet si TAG Heuer.

Pe langa cotidianul economic francez La Tribune, LVMH detine si revista lunara "Connaissance des arts" si mai multe posturi de radio.