Despagubirile prin Fondul Proprietatea vor incepe sa fie acordate, chiar in absenta listarii acestuia. Incepand cu 1 octombrie primele persoane care au optat pentru despagubiri in numerar isi vor primi banii, a anuntat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, Varujan Vosganian, ministrul economiei si finantelor.

Valoarea maxima a despagubirilor acordate cash va fi de 500.000 lei, echivalentul a circa 150.000 de euro. Despagubirile de aceasta valoare vor fi acordate in transe anuale, pe parcursul a cel mult doi ani. Cei care solicita despagubiri de valori mai mici, care echivaleaza cu 50.000-60.000 de euro, isi vor primi banii imediat, potrivit ministrului de resort.

Banii vor proveni din dividendele aferente anilor 2005-2006 ale companiilor din portofoliul Fondul Proprietatea.

Ordonanta de urgenta privind reglementarea modalitatii de acordare a despagubirilor prin Fondul Proprietatea a primit avizul Ministerului Justitiei si al AVAS, urmand ca astazi sa fie avizata si de membrii Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, astfel incat sa fie aprobata in sedinta de guvern de saptamana viitoare, sustine Vosganian.

integral in EvZ