Vicepresedintele PSD, Rodica Nassar, a anuntat luni ca partidul pe care il reprezinta se va abtine la votul motiunilor initiate de PD, dupa ce, cu o jumatate de ora mai devreme, liderii PD afirmasera ca vor sprijini orice motiune, chiar si pe cele initiate de PSD.

In timp ce PSD considera ca PD este partas la situatia din sanatate si agricultura, nefiind indreptatit sa aduca critici, democratii spun ca documentele depuse contin multe puncte comune.

"PD nu este in masura sa critice sistemul de sanatate, intrucat se fac partasi de ceea ce s-a intamplat dupa 2004 in sanatate", a declarat Nassar dupa sedinta Biroului Permanent National. Rodica Nassar a mai spus ca parlamentarii PSD se vor abtine la votul motiunilor simple ce se discuta de la ora 16.00 la Camera Deputatilor.

Cu o jumatate de ora inainte, liderii PD Emil Boc si Vasile Blaga au anuntat ca vor vota toate motiunile depuse de PSD, neconditionat, fara sa fi existat vreo negociere in acest sens. Cei doi au mai afirmat ca spera ca PSD sa nu practice "jocul dublu" de imagine.