Opozitia din Muntenegru si-a exprimat grija cu privire la acuzatia ca fostul prim ministru, Milo Djukanovici, ar fi fost seful unui grup mafiot international, care se ocupa cu traficul de tigari.

Se pare ca acesta ar fi condus o grupare alcatuita din mai multi politicieni si oameni de afaceri care au prejudiciat statul italian cu milioane de euro, informeaza Balkan Investigative Reporting Network, citand agentia italiana ANSA.

Procurorii italieni au incheiat recent investigatiile asupra unui caz de trafic de tigari care a avut loc in 1990. Djukanovici si alte figuri importante au fost, conform procurorilor, implicati in aceste fapte.

Djukanovici, fostul ministru de finante, Miroslav Ivanisevici, precum si alti oameni de afaceri din zona sunt suspectati ca ar fi condus “o organizatie mafiota care se ocupa cu traficul de tigari si spalarea banilor".

“Muntenegru ar avea mult de pierdut din aceasta cauza”, a spus, luni, liderul opozitiei Neboisa Medojevici” pentru Balkan Insight. “Nu putem opri integrarea europeana a tarii”, a mai spus acesta.

El a acuzat autoritatile din Muntenegru ca sunt “inconstiente” cu privire la gravitatea acuzatiilor, avertizand ca nu e vorba de o actiune unilaterala, ci ca ar fi una sustinuta atat de UE, cat si de SUA.

Conform agentiei de stiri ANSA, in jur de 13 politicieni muntenegreni sunt acuzati pentru contrabanda de tigari care ar fi prejudiciat statul italian cu milioane de euro. Djukanovici a negat insa aceste acuzatii.

Agentia de stiri mai spune ca banii obtinuti din contrabanda - aproximativ 500 de milioane de euro - au fost depozitati in Cipru, intr-un cont bancar.