Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, si-a pus semnatura pe ordinul care da unda verde lucrarilor la la tronsonul Moara Vlasiei - Ploiesti, din cadrul autostrazii Bucuresti-Brasov. Potrivit agentiei NewsIn, pentru executia acestei parti de autostrada Guvernul Romaniei va plati consortiului Pizzarotti &Tirrena 152,8 milioane de euro si este finantat in intregime de Guvernul Romaniei.

Pentru exproprierea a circa 1.000 de imobile cu o suprafata de 156,3 ha aflate pe traseul tronsonului Bucuresti-Moara Vlasiei se vor da despagubiri de aproximativ 95 milioane lei.

Tronsonul Bucuresti-Moara Vlasiei, parte a autostrazii Bucuresti-Brasov, va avea mai multe poduri si pasaje, iar pe anumite portiuni vor avea trei benzi pe sens si va finalizat, conform contractului, in 24 luni de la inceperea lucrarilor.

Pentru finantarea celor doua tronsoane ale autostrazii Bucuresti-Brasov, Guvernul a alocat, in urma cu doua saptamani, 125 milioane lei din totalul de 335,275 milioane lei din Fondul National de Dezvoltare destinate pentru proiecte de infrastructura.

Directorul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romana (CNADNR), Mihai Grecu, a declarat, miercuri, ca lucrarile la tronsonul Moara Vlasiei-Ploiesti ar putea incepe in urmatoarele doua saptamani.

"Saptamana viitoare vor intra banii pentru exproprieri, iar constructorul poate sa inceapa in orice moment, dar problema este ca acum nu au unde sa lucreze, asteptand sa se rezolve problema terenurilor, iar prima plata se va face in luna iulie", a afirmat Grecu.

El a precizat ca pana pe 27 iulie vor fi predate 50% din terenuri, urmand ca restul sa fie predate in perioada 3 august - 28 septembrie.