O rochie de culoare albastru deschis purtata de printesa Diana la Festivalul de Film de la Cannes in 1987 si la deschiderea Miss Saigon in 1989 de la Londra va fi scoasa la licitatie pe eBay duminica, 12 august, informeaza news.com.au.

Rochia de seara face parte din cele 79 de rochii ale printesei pe care aceasta le-a scos la licitatie la Christie in New York in anul 1997, cu doua luni inainte de a avea accidentul mortal de la Paris. Diana dorea ca banii obtinuti in urma vanzarii rochiilor sa fie donati persoanelor nevoiase.

Rochia, creata de Catherine Walker, este una din cele patru rochii ale Dianei care apartin televiziunii WE si urmeaza sa fie scoasa la vanzare duminica.

Licitatia va incepe de la suma de 300 de mii de dolari, iar banii obtinuti din vanzarea acesteia vor merge la America's Promise Alliance - o fundatie ce se ocupa de ajutorarea copiilor dezavantajati. Licitatia pentru vanzarea rochiei pe eBay se va incheia pe data de 22 august.

Televiziunea a cumparat initial rochia cu mai putin de 100 de mii de dolari.

Managerul general al WE TV, Kim Martin a declarat: “Printesa Diana este una din cele mai iubite personalitati ale secolului al 20-lea, nu doar pentru frumusetea sa, ci si pentru activitatile sale in scop caritabil.”.

“Am fi foarte bucurosi daca rochia ar fi cumparata de o persoana care o apreciza pe Printesa Diana pentru munca depusa si sprijinul acordat persoanelor nevoiase.“, a mai spus Martin.