Liderul PD, Emil Boc a anuntat, joi, ca deputatul PD Liviu Nistoran a fost exclus din partid, pentru ca miercuri a votat impotriva motiunii de cenzura. De asemenea a fost exclus pe motiv ca a lipsit de la votul motiunii si senatorul PD Radu Tirlea. "La PD am avut doua fisuri si le sanctionam ca atare", a declarat liderul PD.

Boc a explicat ca in baza statutului PD si in baza deciziei numarului 33 a Biroului Permanent National din 2 octombrie cei doi parlamentari au fost exclusi din partid din cauza votului exercitat la motiunea de cenzura si a atitudinilor publice denigratoare la adresa PD.

"In PD exista dezbateri si democratie pana la luarea deciziei, dar dupa luarea deciziei exista disciplina", a afirmat Emil Boc. El a adaugat ca cei doi raman parlamentari independenti fara nici o afiliere cu PD.

Liderul PD i-a acuzat pe cei doi ca nu si-au manifestat inainte de decizia BPN un punct de vedere contrar si ca probabil au purtat negocieri de culise si de aceea au votat cum au votat la motiune.

Boc a mai anuntat in cadrul aceleiasi conferinte de presa ca PD nu va participa la discutiile cu premierul privind bugetul pe 2008.