La munte stratul de zapada are deja cativa centimetri, dupa ce de sambata noapte a inceput sa ninga abundent. Drumul spre Rasnov este blocat din cauza asfaltului inghetat si a lapovitei. Si in Pasul Tihuta, care face trecerea intre Transilvania si Moldova, circulatia este restrictionata pe un singur sens de mers, relateaza Rador.

Pe drumurile nationale se circula in conditii de iarna, stratul de zapada ajungand la 15 centimentri in Harghita. Pe DN 13 B, spre Pasul Bucin, pe DN 13 A, Miercurea Ciuc - Odorhei, pe DN 12 A, intre Comanesti si Miercurea Ciuc, si pe DN 15, intre Toplita si Borsec, se circula cu mare dificultate.

Si pe DN 1, pe drumul spre Brasov, se circula extrem de greu. Pe Tranfagarasan stratul de zapada a depasit 13 centimetri iar temperature pe Varful Omu a fost de minus 16 grade noaptea trecuta. La cota 2200 cantitatea de zapada cazuta atinge 30 de centimetri.

Peste 40 de turisti au fost evacuati de la Balea Lac iar zeci de turisti au ramasi blocati pe platoul Padina din M-tii Bucegi dupa ce 40 de elevi eu fost evacuati cu ajutorul jandarmeriei, potrivit televiziunilor dein Romania.