Mircea Botta, proprietarul majoritar al casei de brokeraj “Romcapital Group”, a castigat alegerile pentru functia de membru in Consiliul de Administratie (CA) al Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Botta a fost desemnat in noua functie vineri seara, la Adunarea generala a brokerilor, desfasurata la Poiana Brasov, unde a avut de infruntat patru contracandidati: Marius Plugaru, presedintele Fortius Finance Bucuresti, Gheorghe Plesu, presedintele TGH Investment Iasi, Vasile Epure, presedintele Estinvest Focsani si Constantin Lupu, presedintele Maxwell Rand Securities International.

Presedintele “Romcapital” a castigat detasat alegerile, obtinand, inca din primul tur, peste 51 % din voturi. Septimiu Stoica, presedintele BVB, se arata increzator in noul membru al CA al BVB, deoarece, sustine el, are de partea sa atuul tineretii, experienta in domeniu si rezultatele bune obtinute pana acum in brokeraj.

Pe langa presedinte, Consiliul de Administratie al BVB cuprinde doi vicepresedinti, Dan Paul si Ovidiu Sergiu Pop. Directorul general al Bursei de Valori Bucuresti este Stere Farmache.

Pana in anul 2006, Mircea Botta a ocupat functia de vicepresedinte al Rasdaq, dupa ce, in perioada 2001-2002, a fost chiar presedintele acesteia.

Grupul Romcapital detine activitati in domeniul imobilir din Timisoara. si are in plan o investitie intr-un cartier de vile si un proiect de blocuri de locuinte, valoarea acestora situandu-se in jurul a 10 milioane de euro, precizeaza “Ziarul financiar”.