Consilierii municipali discuta, joi, proiectul de hotarare privind aprobarea unui schimb de terenuri cu omul de afaceri Costica Constanda. Acesta ar putea intra in posesia unui teren de 2,8 hectare in spatele Guvernului, drept compensatie pentru suprafata pe care nu poate construi in Parcul Bordei, anunta NewsIn.

Consilierii municipali au aprobat, la inceputul lunii trecute, Planul Urbanistic Zonal pentru terenul din Parcul Bordei, care ii permite omului de afaceri sa construiasca un cartier rezidential pe o bucata din parcul Bordei. Pentru restul suprafetei, i s-a propus acestuia un teren la schimb, in spatele Guvernului.

Consilierii Primariei Bucuresti au motivat, atunci, ca au luat aceasta decizie in urma unei hotarai definitive si irevocabile a Curtii de Apel Bucuresti, care obliga Consiliul General sa aprobe Planul Urbanistic pentru zona Bordei.

Aprobarea Planului Urbanistic Zonal nu a anulat, insa, decizia instantei, prin care Consiliul General al Municipiului Bucuresti era dator sa ii achite lui Costanda despagubiri in valoare de 17 milioane de euro. Ca sa scape de aceste datorii, consilierii municipali au votat incheierea unei conventii intre Consiliul Genetal si omul de afaceri, privind un schimb de terenuri.

Astfel, in baza conventiei, Constanda renunta la despagubirile de 17 milioane de euro, ramine cu peste 5.000 de metri patrati de teren in parcul Bordei, iar pentru diferenta de teren pe care o are in proprietate pe malul lacului Floreasca, 28.000 de metri patrati, el ar urma sa primeasca o suprafata in echivalent in spatele Guvernului, pe actualul amplasament al Depoului RATB Victoria.