Presedintele Traian Basescu i-a sfatuit, joi, pe studentii romani de la Universitatea Norvegiana de Management, ale carei cursuri le-a urmat si el, sa fie pregatiti sa preia stafeta si sa schimbe clasa politica din Romania, relateaza NewsIn.

"Termin mandatul, faceti ceva pentru primenirea clasei politice!", le-a spus Traian Basescu studentilor romani.

Cum si seful statului a urmat cursurile aceleiasi universitati, el le-a atras atentia studentilor ca institutia de invatamant norvegiana are "si o sectie de lideri", transmite NewsIn.

Cu aceasta ocazie, presedintele si-a intalnit un profesor care i-a predat in urma cu cativa ani, cand a absolvit cursurile avansate de management in industria transporturilor maritime ale Academiei Norvegiene. Seful statului a explicat ca profesorul i-a spus ca o parte din studentii sai sunt ministri, dar nici unul nu e presedinte.

Basescu a povestit ca i-a replicat fostului sau dascal sa mai antreneze romani, pentru ca el o sa isi termine mandatul.

In anul 1995, presedintele Traian Basescu a absolvit cursurile avansate in industria transporturilor maritime ale Academiei Norvegiene ca bursier al acestui stat, institutie care, in prezent, face parte din Universitatea Norvegiana de Management.

Seful statului a participat, joi, la Universitatea din Oslo, la semnarea memorandumului de intentie privind cooperarea academica intre Centrul Norvegian de Expertiza Maritima "Alesund" si Universitatile romanesti din domeniul maritim din Constanta si Galati.

Dupa semnarea memorandumului, presedintele a vizitat expozitia de fotografie organizata de Asociatia studentilor romani din Oslo.

Cu acesta ocazie, el i-a invitat pe romanii care studiaza in Norvegia sa se reintoarca in tara. Intrebat despre oportunitatile care li s-ar oferi tinerilor daca revin in Romania, Basescu a admis ca "in sectorul public lucrurile merg prost", dar a spus ca, in sectorul privat, acestia au sanse reale sa obtina un salariu bun.

"Mai copii, nu va intoarceti ca sa mergeti la REBU", a exclamat Basescu in fata studentilor. Intrebat, insa, daca un student roman nu s-ar putea intoarce intr-o functie de management la REBU, Basescu a replicat ironic ca primarul Andrei Chiliman nu l-ar primi.

Seful statului a explicat, insa, ca in companiile din Romania nu mai este aceeasi situatie ca in urma cu 4 ani, in sensul ca bursierii sunt deja mai bine platiti.

Traian Basescu urmeaza sa se intalneasca joi cu Majestatea Sa Harald al V-lea, regele Norvegiei.

Seful statului a inceput, miercuri, o vizita oficiala de doua zile in Norvegia.

In prima zi a vizitei, Traian Basescu a semnat un memorandum cu premierul norvegian Jens Stoltenberg, pe baza caruia Norvegia va acorda Romaniei 100 de milioane de euro, pentru proiecte in domeniul sanatatii, industriei si protectiei copilului, care trebuie intocmite pana in mai 2009.