Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca procentul de 39%, prognozat de Guvern pentru colectarea veniturilor prevazute in proiectia bugetului pe 2008, reprezinta un "vis erotic", atata timp cat in 2007, el a reprezentat doar 30%, anunta site-ul Mediafax.ro. Liderul social-democrat sustine ca proiectia bugetara pe 2008 ar fi "nerealista".

"In bugetul pe 2008 ni se spune ca veniturile vor fi incasate in proportie de 39%, crescand cu 9% fata de 2007. Nici anul acesta rata pe venituri nu este realista. Ideea ca o sa avem o rata a cresterii de venituri de 9% este, scuzati-ma, un vis erotic", a spus Geoana.

"Rata absortiei fondurilor europene pe care au stabilit-o la 60 la suta este nerealista. Daca in anul 2007 nu am facut nimic pentru a atrage fonduri europene, este imposibil ca, in 2008, rata de absorbtie sa fie de 60 la suta", a mai adaugat presedintele PSD.

El a afirmat, in cadrul unei intalniri regionale, la care au participat autoritatile locale din Oltenia, ca guvernatorul BNR Mugur Isarescu a recunoscut, in timpul unei intruniri de discutii pe marginea bugetului pe 2008, ca "tinta" inflatiei a fost ratata.